top of page
NIEUWS

Decor nieuwe productie krijgt vorm

decorploeg.jpg
Het decor voor de nieuwe musical “De Vliegende Hollander” begint al aardig vorm te krijgen. De decorploeg heeft de afgelopen maanden weer flink geklust en de resultaten mogen er zijn. Een mini- interview met Matthijs Keur, een van de actieve leden in de decorcommissie.

Kun je iets vertellen over het decor?

“Toen bekend werd dat we De Vliegende Hollander zouden gaan spelen begon het bij de decorploeg meteen te kriebelen. Hoe maken we een decor waarin we alle scenes kunnen spelen? Aan boord van het schip, op de kade, in de stad... Geen eenvoudige puzzel als je weet dat grote decorwisselingen in Het Klooster niet mogelijk zijn. De oplossing hebben we gevonden in een combinatie van multifunctioneel te gebruiken steigers en een voorplecht van een schip.”

Hoe staat het met de bouw van het decor?

“Toen het decorplan klaar was, zijn we meteen aan de slag gegaan want er moet veel gebeuren. Gelukkig is de decorploeg uitgebreid met nieuwe leden en vele handen maken licht werk. Uit steigerhout en oude materialen en decorstukken hebben we op de kluswoensdagavonden en -zaterdagochtenden een stevige basis gebouwd. Wij hebben de smaak en de sfeer van De Vliegende Hollander nu al te pakken, en we zijn trots op het voorlopige resultaat.”

Nog veel te doen?

“Er zijn nog heel wat klusuurtjes nodig om het decor echt tot in detail af te maken, maar dan kan het publiek ook echt gaan genieten van een mooie voorstelling op steigerhouten planken!”

Uitgelicht
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Nieuws
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page