top of page
NIEUWS

Regisseur tevreden over voortgang

repetitiejanuari2015-1.jpg
Regisseur Sharon Slachter is tevreden over de voortgang van de repetities voor de musical “De Vliegende Hollander”. Ze hoopt in de komende maanden de laatste puntjes op de i te zetten, zodat het publiek op 13 en 14 maart getrakteerd kan worden op een heerlijke en meeslepende musical. Jacqueline Vergeest, een van de bestuursleden en lid van de PR-commissie, blikt samen met Sharon vooruit op de komende productie.

De productie vordert gestaag. Wat in december nog verder weg leek, lijkt in januari opeens met rasse schreden dichterbij te komen. Ben je tevreden over de voortgang?

“Ja, het gaat heel goed. Met name de doorloop van spelscènes naar de zangnummers gaat steeds vloeiender. Dit komt omdat we in december zijn gestart met het zogenoemde ‘doorlopen’ (alle scènes achter elkaar door spelen, red.), waarmee de lijn van het stuk voor iedereen nog duidelijker wordt. We zijn daarmee qua planning eerder bezig dan andere jaren, zodat we zonder hectiek de puntjes op de i kunnen zetten en het spel nóg meer spel wordt. Dit alles geeft rust voor mezelf én voor de groep.”

repetitiejanuari2015-2.jpg

Je bent intussen bevallen van een prachtige zoon, Pim. Was het lastig om er een kleine drie maanden tussenuit te zijn, terwijl de repetities – onder leiding van zangcoach Bram Versteegen en dus vooral gericht op zang – doorgingen en je weer op een ‘rijdende trein’ moest springen?

“Ik heb niet het idee gehad dat ik er écht uit ben geweest; ik kon het stuk niet helemaal loslaten. Het voelde als een langere zomervakantie. Ik werd door collega/zangcoach Bram Versteegen en via de contacten met de leden steeds op de hoogte gehouden van de voortgang. Ik had wel heel veel zin om terug te komen en de draad weer op te pakken; het was fijn om de focus weer wat te verleggen van alleen het moeder-zijn naar ook nog werken. Mijn terugkomst leek ook bij de groep een goed moment te zijn: de zang zat er grotendeels in en de concentratie kon weer iets meer op het spel gelegd worden. Ik kwam met heel veel energie terug, die dan ook volop werd geabsorbeerd.”

Je combineert regie met choreografie, wat tamelijk uniek is in de theaterwereld en interessant voor een vereniging zoals SterAllures. Het gaat je goed af, maar hoe vind je het zelf?

“Ik vind die combinatie leuk en uitdagend. Ik heb het gevoel dat ik zo maximaal in het stuk zit en het helpt me om in beide disciplines beter te presteren. Normaal gesproken richt ik me op de scènes waarin alleen dans zit. Door het fragmentarisch oefenen van scènes zag ik pas veel later in het jaar de volledige lijn van het stuk. Dat is nu anders. Regie en choreografie versterken elkaar. Ook is er geen ruis doordat de andere partij (regisseur of choreograaf) een andere mening heeft, en dat maakt het extra makkelijk. Vanzelfsprekend is er wel overleg met de zangcoach.”

De vorige musical – Halleluja! – was een groot succes. Wat verwacht je van De Vliegende Hollander?

“Ik weet zeker dat het net zo’n succes wordt. Natuurlijk, het is een ander genre, maar minstens zo leuk. Dus ik doe graag een oproep aan iedereen: kom gezellig kijken, je mag het niet missen!”

Uitgelicht
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Nieuws
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page